Egyedi ruhák és kiegészítők, a család legkisebb tagjának

Adatvédelmi tájékoztató

A https://babyjoy.hu címen elérhető weblap üzemeltetője, Dóczi Katalin EV ezúton tájékoztatja a weboldal látogatóit a személyes adatok kezelése körében követett gyakorlatáról, az adatok védelme érdekében megtett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint a látogatók ezzel kapcsolatos jogairól, és azok érvényesítésének lehetőségeiről.

Az Adatkezelő a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat minden esetben a hatályos magyar és európai jogszabályoknak és etikai elvárásoknak eleget téve kezeli. A tájékoztató rendelkezéseinek kialakításakor a társaság különös tekintettel vette figyelembe az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében ("Általános Adatvédelmi Rendelet" vagy "GDPR"), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény ("Infotv."), a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény ("Ptk."), továbbá a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény ("Grtv.") rendelkezéseit.

Értelmező fogalmak

Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy.

Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.

Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése.

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja.

Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve, hogy a technikai feladatot az adatokon végzik.

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is - adatok feldolgozását végzi.

Adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele.

Harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.

Adatvédelmi incidens: személyes adat jogellenes kezelése vagy feldolgozása, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés.

Nyilvánosságra hozatal: ha az adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik.

Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges.

Adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése.

Hozzájárulás: az érintett kívánságának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez.

Tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri.

Az Adatkezelő adatai

Név: Dóczi Katalin EV
Székhely: 8200 Veszprém, Major utca 38.
Levelezési cím: 8200 Veszprém, Major utca 38.
Telefonszám: +36-30-2476729
E-mail cím: babyjoywebaruhaz@gmail.com
Webcím: https://babyjoy.hu

Az adatkezelés során igénybe vett adatfeldolgozók adatai:

Tárhely-szolgáltató:
Név: Nextserver Kft.
Cím: 6722 Szeged, Mérey utca 12.
Telefon: +36 1 445 1300
E-mail: info@nextserver.hu

A házhozszállítást végző futárszolgálat:
Név: GLS General Logistics Hungary Kft.
Cím: 2351 Alsónémedi, GLS Európa út 2.
Telefon: +36 1 802 0265
E-mail: info@gls-hungary.com

A jelen weboldalhoz tartozó adatkezelések:

A) A webáruházban történő megrendelés során megadott adatokhoz kapcsolódó adatkezelés

Az érintettek köre:
A https://babyjoy.hu webcímen elérhető webáruházban megrendelést leadó ügyfelek.

A kezelt adatok köre:
A webáruház online űrlapján bekért név, e-mail cím, telefonszám, számlázási név és cím, valamint szállítási név és cím.

Az adatok tárolási módja:
Elektronikus.

Az adatkezelés célja:
A megrendelővel való kapcsolattartás, a szerződés megkötése, a megrendelés teljesítése, az azzal kapcsolatos értesítések kiküldése, a számlakiállítás, a számviteli kötelezettség teljesítése.

Az adatkezelés jogalapja:
A felhasználó hozzájárulása. A felhasználó adatkezelési hozzájárulását a weboldalon található és kifejezetten erre szolgáló üres checkbox szándékos kipipálásával teheti meg. A fenti adatok a megrendelés teljesítéséhez elengedhetetlenül szükségesek.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje:
Az adatkezelés az Érintett törlési kérelméig tart. Kivéve a számviteli bizonylatok esetében, mivel a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni ezeket az adatokat.
"A könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot (ideértve a főkönyvi számlákat, az analitikus, illetve részletező nyilvántartásokat is), legalább 8 évig kell olvasható formában, a könyvelési feljegyzések hivatkozása alapján visszakereshető módon megőrizni."

B) Üzenetküldő űrlapon megadott adatokhoz kapcsolódó adatkezelés

Az érintettek köre:
A https://babyjoy.hu/kapcsolat webcímen elérhető oldalon keresztül üzenetet küldő felhasználók.

A kezelt adatok köre:
A weblap online űrlapján bekért név, e-mail cím, illetve telefonszám, melyeket a rendszer elektronikus levél formájában továbbít az üzemeltető részére.

Az adatkezelés célja:
A kapcsolatfelvétel, a felhasználó kérdéseire való válaszolás céljából.

Az adatkezelés jogalapja:
A felhasználó hozzájárulása. A felhasználó adatkezelési hozzájárulását az üzenetküldő űrlapon található és kifejezetten erre szolgáló üres checkbox szándékos kipipálásával teheti meg.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje:
Az adatkezelés a hozzájárulás visszavonásáig történik. Az adatkezeléshez történő hozzájárulását a felhasználó bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben. Az adatok törlése az adatkezeléshez történő hozzájárulás visszavonásakor történik meg.

C) Cookie-k (sütik) kezelése

Az érintettek köre:
A webáruházat felkereső, illetve rajta keresztül vásárlást lebonyolító látogatók.

A kezelt adatok köre:
Munkamenet süti (session), mely egy egyedi technikai azonosítószám.

Az adatkezelés célja:
A felhasználók azonosítása, a felhasználi fiókba történő bejelentkezés biztosítása, a "bevásárlókosár" tartalmának nyilvántartása a böngészés folyamán.

Az adatkezelés jogalapja:
Az érintettől hozzájárulás nem szükséges, amennyiben a cookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő közléstovábbítás vagy arra az előfizető vagy felhasználó által kifejezetten kért, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtásához a szolgáltatónak feltétlenül szüksége van.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje:
A vonatkozó látogatói munkamenet lezárásáig tartó időszak. A munkamenet süti (session) a böngészőprogram bezárásával megszűnik.

Adatbiztonság

Az Adatkezelő gondoskodik az adatok biztonságáról, úgy tervezi meg és hajtja végre az adatkezelési műveleteket, hogy biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét. Ennek érdekében megteszi a szükséges technikai és szervezési intézkedéseket mind az informatikai eszközök útján tárolt, mind a hagyományos, papíralapú adathordozókon tárolt adatállományok tekintetében.

Az Adatkezelő az adatokat jelszóval és megfelelő technikai megoldásokkal és intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen.

A személyes adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés érdekében az Adatkezelő és annak tárhely-szolgáltatójának informatikai rendszere védelmet biztosít a hack-ek és egyéb támadások ellen. Továbbá az Adatkezelő gondoskodik a szolgáltatásnyújtásban résztevő munkatársai ellenőrzött kiválasztásáról, felügyeletéről, és a részletes üzemeltetési és szolgáltatási eljárásrendek kiadásáról.

Adattovábbítás

Az Érintett által megadott személyes adatokhoz az Adatkezelő munkatársai férhetnek hozzá. Az Adatkezelő az adatokat harmadik félnek nem szolgáltatja ki, nem teszi közzé; kivételt képez, ha jogszabály felhatalmazása alapján az illetékes hatóságok és szervek (bíróság, rendőrség, ügyészség, nyomozó hatóság, nemzetbiztonsági szolgálat, adatvédelmi biztos, stb.) írásban kérik az adatok átadását, rendelkezésre bocsátását.

Az Adatkezelő a hatósági adatkérések teljesítésekor - amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte - személyes adatot csak olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Rendelkezés személyes adatokkal, az Érintett jogai

A) Tájékoztatás kérése a kezelt személyes adatokról

Az Érintett bármikor tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, kérheti személyes adatainak helyesbítését, valamint kérheti személyes adatainak - a kötelező adatkezelés kivételével - törlését vagy zárolását. A tájékoztatás az Adatkezelő postai címén (8200 Veszprém, Major utca 38.), illetve a babyjoywebaruhaz@gmail.com ügyfélszolgálati e-mail címre küldött elektronikus levélben kérhető.

Az Érintett kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá - az Érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. Az Adatkezelő a tájékoztatást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában adja. A tájékoztatás ingyenes.

B) A kezelt adatok törlésének, zárolásának, helyesbítésének kérése

Az Érintett kérheti az önkéntes hozzájárulása alapján kezelt adatok törlését, zárolását, illetve helyesbítését. Az Adatkezelő a helyesbítésről, a zárolásról és a törlésről az Érintettet értesíti. Ha az adatkezelő az Érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az Adatkezelő tájékoztatja az Érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

C) Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen

Az Érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha
- a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
- a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
- a törvényben meghatározott egyéb esetben.

Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és ennek eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Amennyiben az Adatkezelő az Érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. Amennyiben az Érintett az Adatkezelő meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen - annak közlésétől számított 30 napon belül - bírósághoz fordulhat.

Az Érintett jogérvényesítési, jogorvoslati lehetőségei

Az Érintett a személyes adatok védelméhez fűződő jogainak az Adatkezelő által történő esetleges megsértése esetén panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhelye: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Webcíme: www.naih.hu

Bírósági jogérvényesítés esetén a per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per az Érintett választása szerint az Érintett lakóhelye (tartózkodási helye) szerinti törvényszék előtt is megindítható. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az Adatkezelő köteles bizonyítani. Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, az Adatkezelőt a tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, zárolására, törlésére, az automatizált adatfeldolgozással hozott döntés megsemmisítésére, az Érintett tiltakozási jogának figyelembevételére, illetve az adatátvevő által kért adat kiadására kötelezi.

Főoldal
Rólunk
Szállítás és fizetés
Kapcsolat

Termékcsoportok: